Zweedse vrouw schakelt Consumentenbond in na klachten over datingsite

Een Zweedse vrouw heeft haar datingsite aangeklaagd omdat ze niet tevreden was met de matching-software die de site inzette om een partner voor haar te vinden. Boos en teleurgesteld is zij naar de Zweedse consumentenbond gestapt om haar beklag te doen.

Edarling / Elite Dating

De 43-jarige vrouw zegt dat eDarling (tegenwoordig heet de site EliteDating), want om deze site gaat het, geen waar voor haar geld heeft geboden. Ook vindt ze dat de reclame van deze datingsite voor hoger opgeleiden misleidend is. Nadat ze een abonnement voor drie maanden had afgesloten kwam ze er achter dat de dienst geen zoekfunctie biedt, maar alleen matches aangaf die bij haar zouden passen op basis van haar persoonlijkheidstest.

heart edarling

In plaats van zelf te kunnen zoeken naar mogelijke partners kreeg de vrouwe per dag “slechts” 3 matches toegestuurd. Bij de helft van deze mannen was zelfs geen foto aanwezig. Ook was de vrouw niet tevreden met de klantenservice van eDarling. “Waarom kan ik niet gewoon rondkijken op de site?” vraagt de vrouw zich af. “Waarom bepalen zij wie wel en niet bij mij zouden passen?”.

De redactie van hogeropgeleidendating.nl vindt de reactie van de Zweedse vrij apart, omdat op de site toch duidelijk staat aangegeven wat de werkwijze van Elite Dating is. Sibylle Regli, een woordvoerder van de site, was eveneens erg verrast door de klacht.Vooral het feit dat de dame gelijk naar de consumentenbond stapte en niet “gewoon” om haar geld terug vroeg viel niet in goede aarde.

Datingsites aanklagen

Misschien wordt datingsites aanklagen wel helemaal hip in de toekomst. Zo was er onlangs ook een vrouw in de Verenigde Staten die haar datingsite match.com aanklaagde voor het feit dat een man die ze er had ontmoet haar wilde vermoorden. Gelukkig heeft de vrouw het overleefd, maar ze was dermate van slag dat ze vond dat Match.com verantwoordelijk is.

Later bleek dat de man ook een andere vrouw die hij via de site had leren kennen gedreigd had te vermoorden. Match verdedigde zich door aan te geven dat de man geen strafblad had. Het was onmogelijk om dit soort zaken te voorkomen.

Matching-software

Wat zijn jouw ervaringen met algoritmes en matching-software zoals Parship en Elite Dating die gebruiken? Geloof je er in of zoek je liever zelf tussen de profielen naar de pareltjes?

Plaats een reactie