Lange benen niet favoriet bij mannen

Mannen vallen niet altijd, zoals algemeen wordt aangenomen, op vrouwenbenen die onevenredig lang zijn. Onderzoek van de Universiteit van Californië toonde dat onlangs aan. Er kan dus een streep door de mythe dat geldt: hoe langer de benen, hoe beter. Het onderzoeksteam liet meer dan 1000, al dan niet hogeropgeleide, mannen foto’s van vrouwen in bikinis beoordelen op aantrekkelijkheid. De lengte van de benen werd met behulp van een computer gemanipuleerd.

benenHoewel de getoonde modellen steeds hetzelfde bleven qua uiterlijk, werden de benen ingekort en verlengd. De totale lengte van het model bleef in alle gevallen gelijk. Met afstand de meeste mannen vonden vrouwen waarvan de lengte van de benen exact de helft van de totale lichaamslengte besloegen het meest aantrekkelijk. Benen die onnatuurlijk lang waren werden niet als mooier bestempeld. De onderzoekers waren verrast door de uitkomsten van het onderzoek, hoewel dit wel aansloot op resultaten van eerder Australisch onderzoek.
Tip: Dating met hogeropgeleiden via e-matching en match4me. De rechterkolom van deze site biedt de mogelijkhied tot inschrijven bij de betere datingsites voor hoger opgeleiden.

Plaats een reactie