Downdating wint aan populariteit

Downdating, het fenomeen waarbij een hoger opgeleide een date of relatie aangaat met een minder intelligente partner, wint aan populariteit, vooral onder hoger opgeleide vrouwen.

Downdating in Hollywood

In clichématige films is het een vaak voorkomende verhaallijn: De rijke succesvolle hogeropgeleide vrouw valt aanvankelijk voor een man van hetzelfde niveau, maar gaat er uiteindelijk toch van door met de minder ambitieuze tuinman, poolboy of ambitieloze dromer.

Dat down daten ook in het echte leven steeds populairder wordt is verrassend. Een aantal Amerikaanse psychologen ziet dit fenomeen binnen de dating wereld steeds vaker terugkomen en geeft daar ook een verklaring voor, naast het gegeven dat vrouwen in zijn algemeenheid beter zijn opgeleid en meer en vaker carriëre maken dan vroeger.

downdating op datingsites

Op datingsites als Match4me zou meer downdating plaatsvinden; vrouwen met een glansrijke carrière die een net wat minder hoog opgeleide man zoeken.

Vrouwen mét een glansrijke carriëre kiezen namelijk liever voor een “minder intelligente” man omdat zij het gevoel van macht en succes dat zij op hun werk ervaren thuis niet willen verliezen.

Het machtsgevoel heeft een erotiserende werking, maar deze vrouwen zorgen ervoor dat ze niet onderuit worden gehaald door hun partner in hun social life naast de werkvloer. Ze willen te allen tijden ‘aan de macht’ staan. Lees ook eens deze website over Hogeropgeleiden dating

Downdating is vaak ook het geval bij sugar dating; waarbij een bemiddelde man of vrouw het gezelschap opzoekt van een vaak jonge, knappe vrouwe of man. Lees meer over sugar dating en welke sites hier voor zijn.

Doe jij aan Downdating?

Ben jij een downdater? Laat weten waarom in de comments 🙂 We zijn benieuwd. Of vind je downdating maar belachelijk en een lelijk woord? We horen het graag.

1 gedachte over “Downdating wint aan populariteit”

  1. De sites die geld vragen zouden betrouwbaarder moeten zijn en zouden meer en beter resultaat moeten geven dan de sites die gratis zijn.

Reacties zijn gesloten.