Datingsite Hoger Opgeleiden. Is dit soort dating Zinvol?

Er zijn de laatste tien jaar ontzettend veel datingsites uit de grond gestampt. Daar waar de datingsites zich in het pegin van deze periode niet op een specifieke doelgroep richtten (denk bijvoorbeeld aan relatieplanet) zijn er de afgelopen jaren steeds meer dating sites ontwikkeld die een klein deel van de singles-markt willen bedienen. Datingsites voor Hogeropgeleiden en Datingsites voor mooie mensen zijn hierbij de meest in het oog springende.

flitsdate
Flitsdate organiseert o.a. speeddating voor hoog opgeleide singles

Hoog Opgeleide Singles

Veel hoger opgeleide singles waren het op een gegeven moment zat om op elke datingsite waar zij ingeschreven stonden een enorme voorselectie te moeten maken. 90% van de interesse-berichtjes kon gelijk de prullenmand in, aangezien de persoon in kwestie totaal ongeschikt was.

Singles met een H.B.O. of universitaire opleiding zitten niet te wachten op berichtjes van werklozen of schoolverlaters, die ook nog eens vol met spelfouten staan. dus kwamen er datingsites voor hoger opgeleiden. Hoewel het laag opgeleiden natuurlijk niet verboden is zich hier in te schrijven (hoe controleer je dat trouwens?) begrijpen de meeste minder hoog opgeleiden wel dat ze bij dit soort dating services niet zo veel te zoeken hebben.

Daarbij hoger opgeleiden die willen downdaten weten zij wel te vinden op de reguliere grote datingsites. (down daten is het daten of een relatie hebben met iemand die aanzienlijk minder goed is opgeleid dan jijzelf).

Speeddating in plaats van Online Dating

speeddate

Hoog opgeleiden hebben vaak weinig tijd en hangen niet (meer) zo vaak in de kroeg, en dientengevolge komen ze in het dagelijkse leven minder vaak hun toekomstige partner tegen.
Datingsites zijn efficiënt en daarom populair onder deze groep mensen. Wat ook een erg efficiënte manier is om in korte tijd veel (en single!) mannen of vrouwen te leren kennen is speeddating.

Tijdens een speeddate avond spreek je korte tijd met een groot aantal singles. Meestal duurt zo’n gesprekje een minuut of 2 a 3. Daarna krijg je de volgende single voor je neus. In Nederland is FlitsDate.nl een van de grotere aanbieders van dit soort speeddate-avonden. Steeds meer HBOérs en academici verlaten het internetdaten en sluiten aan bij, veel gezelligere, speeddating evenementen.

De 2 bekendste datingsites voor hoger opgeleide singles zijn momenteel match4me.nl en e-matching.nl.

Deze sites kent u misschien ook wel van radiospotjes, waarin ze zich volledig richten tot HBO en WO opgeleide mannen en vrouwen. Lees ook de review over e-matching.nl.

Hoger opgeleiden daten ook makkelijker over het algemeen. Daarbij hebben zij vaak een drukker sociaal leven waardoor zij ook buiten datingsites veel interessante vrije mannen en vrouwen tegenkomen. Meer lezen? e-Matching Dating review.